kebas

Assalamaualikum... Ada tak dlm ni selalu kena kebas tgn.. sy kerap kebas tgn sebelah kanan.. Kadang smpai tak selesa rasa.. Kerap sgt terjadi bila bangun pagi.. #36w3d

18 Balas

Waalaikumussalam...sama la dgn saya..bukan setakat kebas,lenguh2 tangan..rasa mcm urat dlm tangan bersimpul..huhu..nk berus gigi pun seksa..nak makan pun kena slow2..makan dua suap,pastu kena biarkan tgn tu rehat jap..tkleh nak pgg barg lama sgt..hehe

4y ago

Mintak2 lah lepas bersalin hilang lah rasa kebas2 ni semua..

Wsalam, sya kebas n bengkak dua² tangan dri 37w.. Skrg daa msk 39w still sama smpai cincin langsung xblh pakai. Nak menulis pn susah. Smpaikn husb sya ary² tnya "xrasa sakit² nk b'salin ke?" sbb muka kaki tangan sya daa sembap.

wsalam. turut mengalami masalah yg sama. nurse kata kurang kalsium.. jadi digalakkan minum susu sama ada fresh milk etc ..kalau berlarutan lebih baik jumpa medical doctor kkia 😊

Tak tahu la nak kata normal je tidak, tapi blh dikatakan ni salah satu symptom juga bila kita mengandung. Saya pernah kena sampai tak selesa...masa tu mengandung anak yg ke 2

waalaikumsalam...sy kerap kebas2 tangan...n finaly 21/2/2020 33 week sy bersalin ..x sure mybe salah satu tnda2 nak bersalin....lain org lain tnda2

Sama laaaa sy kebas tngan time tgh kerja... Sakit sgt... Mlm lakkk asyik urat betis tarik 🤒sakit nye hanya Allah je yg taw... #34week

yess sama ngan saya tengah mengalaminyaa tapi belah kanan aje belah kiri tak ada pulak. hehe 🤗

Sy 34w, sama. Trasa gemuk je tgn belah kanan ni. Kalau nk gemgam, trasa xdpt genggam penuh😣

sama mcm sy sekarang.belah kanan jg.time bngn pg kebasnya yg amat..

Normal, sya dulu pon selalu kebas tangan.