Tgn kebas.. sampai tk boleh nk buat kerja.. 😭 tolongggg

Sy 36w5d sering kebas tgn kiri & kanan.. bangun tido sampai tkleh nk genggam tgn.. sakit dia tu mashaAllah… Sape Ada masalah sama dan sebab apa jadi gtu ek? Ke sbb masalah saraf? Lepas bersalin boleh ok balik x? #pleasehelp #bantusharing

3 Balas

Sy 35w, n rse mcm tu..Bila bangun tdo mmg xleh nk genggam tgn, n klu genggam plak, dy jd payah nk luruskn balik jari2 tu. Kebas n sakit. Nk buat krje yg jari dlm keadaan mcm genggam tu, jwbnye mmg lps tu jenuh la nk luruskn balik jari2 tu. Tnye doc, dy ckp normal..Tp riso juga sbb mkin teruk rsenye skrng ni. Next week appointment nk tnye balik kt doc.

2y ago

Sy pon mgu depan jumpa doktor nk bgtahu dia jgk

Samaaa. Saya seminggu dua ni terasa sangat especially waktu tidur dan bangun tidur. Saya google jumpa carpal tunnel. Tak tahu lah sama ke tak sebab self diagnose kan hahahaaa. Kalau carpal tunnel few months lepas bersalin akan resolve sendiri insyaAllah. Harap-harap macam tu. Sekarang ni dah 38 weeks

2y ago

Kan.. mmg sakit sgt la tk boleh nk buat kerja apa.. harap2 simptom mengandung je ni n hilang lepas beranak nati…

haah kata misi tu simtom hamil x ada masaalah lepas bersalin tapi bagi saya kalau tangan kaki keas tanda gula tunggi dalam badan.. bolih tengok glomiter.. bolih buat stracing tangan rengangan kaki tangan tu. sis..

2y ago

achucek bsp