Sekadar meluah

Sy baru lepas bersalin 23/5 haritu secara czer. Belum rancang letak nama anak apa lagi. Cuma sbb tahu anak tu lelaki sempat la terdetik dlm hati beberapa hati sebelum bersalin kalau baby keluar waktu dhuha nak letak nama dia dhuha. And yes dia lahir 10 pagi cmtu. Tapi my sister insist x bg letak nama tu konon dia dah cop lama nama tu utk bakal anak lelaki dia soon bila dia dah kahwin dan dah dpt anak nanti. Siap ckp la kalau masih anggap dia adik jgn la letak nama dhuha tu. Sounds funny actually but memang boleh buat kite ni dilema la. Kite dah la pantang pon sendiri, mak baru bpe bln meninggal. So... What should i do.. should i just give up the name ??

36 Balas

kdng² ap yg kita nk bt ni xperlu 0un mntk pndngn orng, cukup dgn suami jw thu, mcm sy dgn ipar selang 2 minggu je brsalin sy bersalin dulu lps 7 hri baru reveal nama anak, ipar pulk ank llki jugak..

kalau saya suka hati sayala tu anak saya,nak tunggu dia kahwin and beranak hahaha tahun bila tu?? itu pun kot dia kahwin and beranak.abaikan je suh adik awak tu jadi matang sikit perangai budak2 sgt

letak je la sis.. just letak utk 2nd name.. lgpun sis yg ckp dlu kn nk nme tu bkn nye adik sis yg ckp dlu.. lgpun smentare dye nk kwen ade anak tu mgkin 20x btukar nme anak nye tu..

Sbb tu kite xshare name yg kite nak kat family. Kite ckp tunggu lah nanti baby kluar dah register akan announce kat family. Senang. Klau x, semua nk bagi opinion. Buat serabut jer …

entahla sis...kdg nyampah pun ada org jnis mcm tu ..sy pun sllu kena mcmni..tp pduli apa...sy buat je ikot apa yg sy suka..knp sy nk kena dgr kata org🤭

Anak saya bukan saya yg bg nama, idea sebelah suami dan suami, saya hanya mengandung beranak jaga ja 😂 tapi takpa janji nama tu nama yg baik baik

ayyo, ckp dgn dia first come first serve basis 😂 takde nya nak main cop cop. kalau hati dah kenan teruskan aje sis. yang penting kita happy.

letak jelah sis..Dia tu xkwin lagi belum tentu dapat ank lelaki..Kang bnyk lgi pilihan nma dia bole pilih..Xfhm la ada keluarga jenisnmcm ne

Situasi sis pun macam saya hahaha. Dia tak kahwin lagi tapi kata jangan letak nama tu sebab dia nak. Padahal kita ni dah planning awal hmmm

Letak je nama Dhuha tu. Nanti minta lah dia letak nama Muhammad Dhuha. OK je sepupu nama sama. 😁