Susu Sesuai Utk Pregnancy

Sy baru dua hari try anmum materna, sy takde pulak loya minumnya tp perut la tak sedap sembelit kejap & buang air besar je, itu alahan ke? Kalau tak anmum, susu apa lagi yg sesuai ye, kalau minum susu segar biasa macam dutch lady/HL low fat tu boleh ke?

24 Balas

Sy minum pure fresh milk farm fresh..sedap...bdan mmg rasa angin tp xd la lps minum susu tu terus keluar angin..masa buat buku pink kt kk, tny doktor...doktor kata normal bdan berangin sbb hormon...sy dah msuk mggu ke 9..alhamdulillah..

Nurse sy ckp x ksh mnm susu tepung or fresh milk... Die cdgkan susu HL... Sy mnm fresh milk farm fresh tu...beli yg ade tulis lactose free...sbb perut x thn mnm susu biasa...konfem memulas2... Try le nnti...😊

Saya punya nurse di KKIA kata kalau minum susu ramuan khas ni, berat badan akan cepat naik.. Katanya obimin yg diberikan klinik dah memadai. Dan minum susu segar hari2 atau ambil pil kalsium.

Blh je sis ap2 susu pn, pilih yg kandungan gulanya rendah..sy pn xblh nk telan dh susu ibu/tepung..sekarang ni minum susu kotak yg low fat, kdg2 gilir dgn susu kurma farm fresh, tamar milk..

Eh peliknya. Sy pulak alah dengan anmum. Kerap ke tandas sampai letih nak poop. 😣 Poop pulak yg cirit tu. 😂 Kalau similac mom & frisomom okay je. Alhamdulillah.

Saya minum susu HL sebab even before pregnant pon memang susu tu je boleh masuk tekak. Tak muak, rasa dia pon lain dari susu lain

Sy minum anmum asyik cirit je, skrg sy mnum susu biasa je, bancuh sendiri.. Lgpun dktor pakar KK ckp anmum gula tggi

Bole je sis mnum susu full cream kotak tu.. Sy pun minum susu uht tu je. Yg jenis susu tepung xleh nak telan😂

Saya memula first trimester je minum Anmum, skrg hanya minum Goodday fresh milk je. Alhamdulillah hb semua ok.

Sy minum friso gold mum ..dh berhenti minum sbb x than n berat naik mendadak ..skg minum HL je