pergerakan baby

sy baru 1st pregnant, sekarang dah 17 minggu 5hari.. semalam sy berpuasa, perut rasa nyilu kejap2 rasa mcm bby tu gerak... hari ni sy berpuasa lagi, tpi sy xrasa semua tu.. adakah itu normal?

1 Balas

Hi mommy, saya pun tak pasti samada ia normal atau tidak tapi kalau baru 17minggu pergerakan baby memang tak kerap. Kadang rasa kadang tidak. But, if mommy rasa tak selesa atau pening, mual semua tu. It's okay untuk tdk teruskan puasa. Demi kesihatan mommy & baby okay.