Boleh makan sushi?

Sy baru 18week, dh boleh makn sushi atau tea ais ke, green tea tak? Sebb kdg2 teringin nak minum n makan🥺🥺

8 Balas

sushi mentah macam yang ada caviar kat atas or salmon tu tak elok for pregnant lady. kalau rasa nak makan sushi, try yang fully cooked. tapi ada juga orang cakap avoid makan sushi sebab guna tempat sama untuk prepare sushi mentah. but for me, kalau dah teringin, makan je la. tapi elakkan yang mentah. kalau green tea pulak kurang elok, tapi kalau nak minum, minum setakat nak bagi lepas rasa mengidam tu je. 😊

2y ago

ohw mcm tu..terima kasih sis

saya tak boleh kalau tak minus milo ais teh ais setiap hari 😁 minum jeee awk kalau teringin ..nanti ngencess 🙊

Sushi yg grill da masak je bole , mentah² big no (Ni doc sy yg bgtau) bole double check dgn doc puan 😊

Sy cuba skt dulu sis. Sushi tu yg betul2 masak je makan. Cuba sebiji dua je buat lepas teringin

sya 20w minum green tea yg cmpur susu tu ok ja... tpi tk minum slalu lh

teh ais tu hri2 saya kena mnum sis. tk mnum rasa tk lengkap sehari tu😁🤣

2y ago

saya start 6 weeks mmg kena mnum teh ais hri2🤣 skrg dh 17 weeks kalo p kedai mna2 mesti order teh ais tak pun milo ais je . hahaha mnum je kalo teringin sgt kena try n error dgn badan sndiri🥰 tpi saya hri2 mmg mnum air masak bnyk la nk cuci balik air manis yg saya mnum tu😂

makanan mentah boleh Mcm sushi boleh mkn Kerr ibu hamil🙄

sushi yang fully cooked je makan okay 😉