TEA TU SEJENIS CAFFIEN KE ?

Hi mommy . Ada tak yg kat sini awal2 pregnant minum tea o ais ? Sy baru 8week tpi teringin betol minum tea o ais 😂😂 ada yang sama ke ?? 🫣

6 Balas

Hi, saya nak share sumber kafein ke awak - Tea - Coffee - Chocolate - Carbonated drink Kalau ada masalah HB low, elakkan. Tinggalkan terus lagi bagus😊 Lepas bersalin boleh ambil semula.

6mo ago

ok tq wak🥰

teh sejenis caffeine. boleh minum cuma limit secawan sehari. akan tetapi jika disahkan hb low, cuba utk tak ambil ya

6mo ago

Okey awak . Terima kasih yaaa 🥰

dr dlu mmg suka tea o ais.. tp sejak tau prgnant, x boleh mnum tea.. klu mnum trus angin.. senak perut.. huhu..

6mo ago

xtau la bahaya ke x.. tp sy xboleh minum.. klu minum jgk, berangin, muntah².. huhu...

sy teringin air fanta..sbb anak mintak..terus minum seteguk..buat lepas..hehehe..

6mo ago

Hihihi nasib seteguk je klau sy mau abis segelas 😂

nak tanya kalau minum sawanah koko pun tkboleh ke?

Sy smjk shri due ni tea 🤣 tp try minum milo

6mo ago

Milo = coklat. Ada kafein 😊