beli barang

Sy bakal dapat ank pertama..jd sy nk tanya brg apa y prlu sy bli dlu??kandungan isteri sy skrg ni 3bulan

7 Balas

Kta org tua 7bln bru boleh prepare brng baby and ibu..ktanya tkut jdi apa2 pada baby dn ibu... Check list barang baby ke hospital ~kain lampin(saya tk beli bedung sebab kain lampin bleh buat bedung) ~tuala baby ~lampin pakai buang ~barut baby ~sarung tangan&kaki ~baju lengan pnjang & seluar 3 helai ~baju lengan pendek 2 helai ~perlengkapan mandi(beli yng btol kcil je) ~selimut baby.. Check list brang ibu ke hospital ~baju lengan pnjang untuk balik ~tudung hitam(warna htam boleh padankn dgn baju warna ape je) ~sarung batik 2 untuk balik ~stoking 3 pasang (takut stoking basah) ~tuala ibu ~perlengkapan mndi ibu ~baju dalam ibu 3 pasang ~seluar dalam 7 pasang(takut darah kena seluar dlm) ~pembalut wanita bawa 30 keping( sebab lepas brsalin darah keluar banyak ) JANGAN LUPA BEG HOSPITAL YER.. Kalau nak tau cara lipat baju yng tak memenuhkan tempat boleh check profil sya😊😊

5y ago

Ho anok kito pung lahir kat kelate