scan bby di kk

sy akn scan bby kli ke2 di kk....ada yg kata klo scan di kk ni kli ke2@kli ke3 ni xdpt gmbr bby just tulis dlm bku je ...btul ke??klo kita mnta gmbr scan doktor bg x?? #firstbaby #1stimemom #ingintahu#19week1day

10 Balas

saya pernah minta masa 1st scan je tapi tulah, gambar dia kabur sangat 😅 maybe sebab 2D growth scan je kot. so scan scan yang seterusnya kat kk saya tak mintak dah. if puan ada budget lebih, boleh buat 2D detail scan kat mana-mana klinik swasta yang available ya. yang tu diorang akan bagi gambar scan baby & jelas. boleh tahu juga if baby ada abnormalities semasa dalam kandungan 😊

3y ago

aamin. berbalik ke puan juga 🤗💗

Better u p swasta je kalau nak gambar lepas scan. Biasanya lah di KK lepas scan doc memang akan print and dia tampal di buku pink je. Kalau swasta sebab u bayar, u minta banyak mana pun dia akan bagi 😁

Kk sy mmg harapan la nak print2 sbb mesin lama 🤣 nak amik gambar/video pun doc tak bagi. Takut kita post dkt mana2 la kot. Padahal utk simpan sendiri je 😅

Saya scan kt kk waktu tu Dr terprint 2 jd blh la saya simpan 1 lps tu scan mmg dia xbg da..klau nk gmbr tu kena scan swasta..klau kl ada je yg murah2..

try g swasta . tp cari la mana yg ada buat promo . mcm kt melaka skrg klinik one medic . rm30 je 2d . to kalau 4d 5d pun masih murah .

Haah. KK saya macam tu. KK lain saya tak pasti lah macam mana. Saya tak pernah minta, sebab gambar scan saya buat di swasta.

3y ago

ooo ok2 thank you

yup.. sy doc scan 20w & 28w xde gamba huhu, just ad ukuran dia je.. segan sy nk mntak tkut kna mrah haha

3y ago

ooo ok2 ...mknanya nt sy kne p swasta la klo nk gmbar

saya da 2 kali scan, 2 kali doktor bgy gmba...xmnx pon...rezeki kot..huhu

Boleh minta. Kita byr. Gaji doktor pun kita byr.

pergi swasta je