UTI /kencing kotor time pregnant

sy ade soalan.. masa pregnant 2 bulan rahim rasa sakit,ngilu semacam..pergi klinil doc kata sy kena UTI tp mild..doc suruh makan antibiotic seminggu lepas tu xde followup sbb doc pun xde bg appoinment..bila dh masuk 3 bulan 2 minggu preggy jd lg rahim sakit..pergi balik klinik doc kata UTI lg tp dh teruk.klu kt strip color purple tu..doc increase dos antibiotic..mkn seminggu jugak then suruh dtg balik after 2 weeks.semalam cek doc kata teruk lg dkt strip tu still color purple..doc kata afrer 2 weeks dtg balik cek air kencing n hantar to lab utk cek gbs..mintak jauhlah.. dah cuba mcm2 petua selain makan antibiotic..air masak..air barli..air limau..cranberry..air kelapa still xjalan..anyone yg ade pengalaman mcm ni?ape perlu sy buat lg?risau klu makin teruk effect baby..klu ada petua lain yg berkesan boleh share?tq mommies

1 Balas

sy pn kne kncing kotor.. dpt ubat antibiotics kne abis kn dlm masa 5 hari.. tapi x abis kn sbb kali ke 3 mkn muntah teruk.. takot nk mkn lagi.. ni, lepas kncing, sakit nyeee lahai.. mcm d toreh dari hujung sane ke hujung sini.. cek kk lambat lagi 16hb.. last cek uti ni klinik swasta.. ermm nk buat ape pn sakit, dduk, baring, jln.. semua x kne.. minum barli pn dah tapi xde la byk dlm 6 cwn.. skarang baru 13w6d..