Pneumococol

Sy ade amk vaksin pneumococol utk baby mse umur dia 3 bulan... Means bulan 1 hari tu... Then sy kne amk dos ke 2 pd 20/3... Tp masa tu msia kan dah start PKP.. So, msa g check up KK pd 1/4 tu sy tnye nurse.. Dy ckp takpe lewat amk utk dos ke 2.sy cdg nk amk dos ke 2 tu seminggu lpas inject KK... Tapi d sbb kan PKP ni d lanjut kan.. Sy tak dpt pergi ke klinik swasta utk amk dos ke 2 sbb feri x jalan.. Sy dduk d Pulau... ? Adekah sy perlu segera amk dos 2 utk ank sy???

2 Balas

Sis amik dkt private clinic ke?? Sis try col clnic yg sis amik vaksin trsebut tnye mcmne next prosuder jika time pkp ni xikut jdual cucuk spttnye.. apa yg sy tahu ms sy hntr ank dlu doc kata.. mcm jika kita miss satu injection xikut jdual dia..kita kena repeat balik sm mcm yg pertm..mcm ank sy pn kne amik vaksin pnuemoccal sbb dia lahir prem.. alhamdulillah awl bln 6 br2 ni br complte 4 dos.. dia amik ms umo dia 6bln..skrng umo dia setahun....ms pkp br ni sy hntr juge ank sbb private clinic pn xrmai org ms pkp..tp sbb mcm situasi sis ni trpkse naik feri kan.. sis kena try tnye misi kk mcmne. .. mg d pmudahkan segalanya .aamiin

You can try call KK and ask again.