Ada GDM on diet kebiasaan bsalin awal ka?

Sy ada gdm stakat ni masih on diet... Pd yg ada pagalaman... Kalau ada gdm kena bsalin awl ka minggu ke berapa??? Mmang wajid kena induce ka?

5 Balas

yups .. sy gdm on diet, kena serah diri 38w .. xboleh tggu due, tp alhamdulillah sy xtggu serah diri pun, beranak awal 37w 4d 😁 induce tu klau 38w xde nmpk tnda nk beranak, mcm sy dh turun tanda awal, xde induce pun

4w ago

kan saya pun tak serah diri pun tau tau baby dah nak keluar 37 minggu dah

saya pun ada gdm jugak dari anak sulung hingga pregnant anak kedua ada gdm saya control diet jer tak pernah insulin ubat anak sulung pun bersalin lahir awal dua minggu tiga bulan bakal lahir anak kedua ini.

sye pun anak pertm gdm...ckup 40week kena Serah diri ....tpi sye lewat 1 Hari sebb xad bukaan..tpi kena induce ubat dgn belon...

4w ago

ok tq share...

setahu sy kalau gdm on diet x perlu serah diri awl..melainkan kalau doc scan ada apa2 mslh.

2w ago

terima kasih...