Boleh ke ibu hamil makan daun ketumbar?

Sy ada baca artikel dalam ni, ibu hamil tak boleh makan daun ketumbar. Betul ke? Sy tgh risau skrg sbb sy ada termakan semalam🥺 kandungan dlm 5 weeks

7 Balas

Muncul dari tahun 2024. Saya hamil 7weeks. Tibe tadi kat panties ada darah 2 tompok. Suami Tanya, makan ape je semalam. Sy cuma makan megi dan Vietnam rolls. Tp Vietnam roll tu yg byk sy makan. Terfikir ke sebab daun ketumbar. Sos hijau tu pakai daun ketumbar. Tp taktau la. Risau pulak. Dah lama mengandung, tibe kali ni mengandung jadi mcm xreti pulak. Last preg 5thn lps. Camne ye.

pernah tanya mak psl ni. mak tanya sy balik "kau nk blend daun tu buat jus ke? kalau buat jus mmg la tak bolehhhh" 😂 since mak sy selalu guna daun ketumbar dlm masakan dia , dia bagi je sy makan tp portion sikit utk satu org makan la.

sikit takpa kot. jangan banyak & selalu. saya pun ada baca artikel tu tapi takut juga & sejak tu tak makan sedangkan biasanya febret buat ulam lagi.

Kenapa ye tak boleh makan? Dari awal preggy kalau ape2 masakan ada daun ketumbar, sy makan je. Takde ape2 pun sis 😅

2y ago

Oo takde laa. Kita bukan kunyah buat ulam kan 🤭

Ibu pregnant boleh makan x masakan yang ada biji ketumbar?

Makan sikit tak dtgkn any harm pn InshaAllah

Semua bnda boleh mkn tp berpada2.