Edd tak sama

Sy ad scan dkt klinik swasta edd saya 24/2/24 tp scan kat kk edd jd 28/2/24. Mana satu ya yg betul?#pleasehelp #firsttimemom #FTM

19 Balas

ikut time buka buku hari tuh , sbb edd akan berubah ikut saiz baby. lagipun ikut edd pun takda ni sgt, sbb sllu 37w tuh da bole bersalin da.

kalau Kita konfiden dgn 1st day last period Kita,selalu nurse amik yg tu.. kalau Jenis peod xteratur, dia ikot scan masa 7 8w xsilap

ikut je buku pink tu.. kekadang bukan baby keluar ikut tarikh tu pun.. ada yg awal.. ada yg overdue..

saya edd beza sebulan, ikutkn tarikh period bulan 1, tapi skrg jadi bulan 12 😅

macam sy baby xkeluar ikot edd pon. 1st baby keluar 38w2d 2nd baby keluar 39w4d

Selang 4 hari biasa je, nanti janin growth pun ada perubahan an EDD juga.

swasta edd ikut scan , manakala kk ikut tarikh period awakk

klu sye dua2 x ikut.. bersalin 3 mggu awal..

ikut edd(lmp) setakat beza 4hari xde mslh