Boleh ke buat

Sy 8 week. Boleh ke buat spek baru ? Spek mata lama buat masa 2020.

8 Balas

boleh je sis. cumanya sales person tu ckp xde warranty lah untuk power. maksudnya. if lepas beranak power berubah dorang tak tanggung. haa cmtu lbh kurang. tp so far sy buat spek semasa pregnant (dua kali pregnant) lepas beranak power masih sama. xde perubahan. tp power sy x tinggi lah L250 R275 je. pastu sy beli spek murah sikit so xde la ralat kalau power berubah lepas beranak. 😅

Saya pun guna spek juga,boleh jer nak buat spek mata baru.Sebelum preggy saya guna konteks len.Masa preggy ni husband larang pakai.So saya pakai spek jelah,saya rabun jauh.Pakai time keluar rumah jer,kat rumah malas nak guna rimas.

4mo ago

Saya dah bertahun guna contact lens,alhamdullilah ok jer,penting jaga kebersihan tangan sebelum guna,saya beli pun bukan yg murah murah di kedai biasa tu,saya beli di kedai spek mata.Kalau dah habis tempoh luput dia stop gunalah.

Boleh je nak buat pun. Saya buat time 5 months. Kalau mata dah kurang terang takkan nak tunggu lepas bersalin or habis pantang baru buat kan. Mmg meraba lah haku 10 bulan

Boleh. Pregnancy does not affect your eyesight pun. Unless you have hormonal tumor yang boleh affect your vision

Biasa pregnant akn jd rabun sikit, tggu la lepas bersalin bru check mata lg skali

Kalau sy better buat lepas bersalin. Biasanya power berubah lepas bersalin.

Elok lps bersalin sbb masa pregnant mmg mata extra kabur 😂

boleh je sis