Selera makan

Hi. Sy 5w pregnant. Normal ke selera makan tu bertambah 2 kali ganda lpstu asyik rasa lapar je.

8 Balas

normal sis . sy masa week ke 456 lansung tk boleh mkn bnyk .. skarang dh masuk 9w ni asyik nk makan je .. baru je lps makan duk selang sejam terus lapar lg .. stok makanan slalu kena ada kalau tak angin perut .. tngh malam kalau tngh tido pun boleh bngun ke dapur sbb lapar 😂😂

Sy bru nak dekat 5 week, mmg normal tu sis. Sy sblm pregnant mmg jenis tak kuat mkn dan cpt knyang. Bila preg ni, Masya Allah, bertambah2 pula selera. Cepat lapar lagi😄

2y ago

Inshaa Allah, doa buat awak jugak sis🤲🏽☺️

sama la. normal sis perut asyik lapar je 24jam smpai gastrik bila x mkn. tpi bila mkn siket je kenyang 😂 kne makan dgn kerap tpi dlm jumlah yg skit.

saya pun sama sis.. makin berselera.. tp pastikan mkn mknan yg berkhasiat yea sbb masih awal kandungan ni..

Sama la, normal je sis , cuma kena jaga2 juga , amalkan makan kuantiti sedikit tapi kerap

normal je, lain org lain rasa, ada yg hilang selera mkn, ada yg bertambah selera mkn ..

awal trimester normal kalau kerap lapar 😂 saya pun kejap2 makan masa awal2 dulu

2y ago

kalau 5w scan belum nampak kantung lg , sesetengah ibu2 je yang dah nampak macam dot kecik, nanti kalau nak scan tggu 8w . time tu dah nampak jantung dgn janin.

sy pulak selera drop sebab mual n muntah.. berat pun 2kg dah loss 🥹

2y ago

saya mmg selera X ada