Menunggu hari

Sy 39w+, dah ade turun tanda & regular contraction dah few days. Pergi PAC pg semalam baru buka 1cm dan disuruh balik dulu. Malam td whole night ade contraction and ade dtg sakit yg teramat sgt. Cuma masih belum pecah ketuban. Sy tak boleh stay dlm keadaan rest or tak buat apa-apa kalau tak mudah dtg sakit yg kuat tu, tak tahan sgt2. Pelik tp itu lah.. Sy tak sanggup la nak ulang alik hosp sbb ada ank 2y8m yg takde spe boleh jaga melainkan husb. Nnti dah di hosp, mesti kena mnta tlg husb utk buat itu ini, sian pula.. jd dilema rasanya. Btw, 13/9 ni nak taknak kena serah diri sbb gdm on dc. Moga urusan anak kali ni lancar dan diringankan sakitnya Aaminn.. moga ibu-ibu lain juga dipermudahkan urusan. Aaminn Ya Rabb

1 Balas

kira seberapa kerap contraction tu dtg awak.. kalau semakin kerap dah boleh prepare gi hosp..