Contraction

Sy 38 mnggu 4hari due 17/4 Pagi semalam perut mngeras dan contraction sakit sngat sampai 5minit sekali..then trus ke hospital msuk labor room check jalan 2cm..selepas beberapa jam ,contraction smakin slow n last ii xde contraction lngsung..nurse sruh msuk wad dulu..dalam wad xde rasa sakit lngsung contraction pun x..risau la jugak kenapa jadi macam tu ye?sampai sekarang pun still xde rasa sakit..ape sy perlu buat? Normal ke?Nak balik xbleh😩

2 Balas

Due date sama dengan saya.. perut mengeras dah 2 hari.. risau.. kejap lgi lepas berbuka puasa .. saya pergi hosp.. harap bukaan dh besar lah🥹.. semoga dipermudahkan segala urusan kita ya mommy2..

Normal. Bukaan boleh terjadi dalam masa 24 jam atau berhari.

1y ago

kadang ii sy trfkir nk induce je terus sbb nye xde sakit lngsung..nk je cepat ii bersalin..dah 2hari duk wad ni..macam ii dh fkir ni