Hi mommy rasanya perut mengeras ada bukaan tk ank first risau pi hospital tkdk bukaan..

Perut kerap megeras..mengeras tu rasa mcm kulit kita tegang kn tapi rasa mcm dia gerak² sikit dgn nmpk mcm bekas dia gerak tu kira mcm mna eh.tk fhm sebenarnya mengeras tu mcm mna bila check up misi kata perut awak mgeras ni tk yakin pergi hospital sekarang dh 38 minggu 6hari dh matang pun rasanya Klau kita pi hospital depa akan tahan or bagi beranak jgk tk?#firstmom #ingintahu

2 Balas

cuba track pki apps contraction timer..kalay consistent 15min/10min/5min tu mmg betul la contraction..kalau dtg sesekali or awk berubah kedudukan then hilang tu false saja..key real contraction adalah konsisten..kalau g hospital dorang cek bukaan n buat ctg biasanya..

Sy pn sama kerap mengeras tapi mengeras tu dia sakit perut rasa tegang sgt ade la tanda kluar mcm lendir putih mcm tu sy pn xtau tnda nak brsalin ke ape skrg da 39weeks 1day due 11/11/22

2y ago

sy due 13/11 sama la ada keluar lendir putih pekat