36 weeks rasa sakit pinggang dan perut yg teramat

Sy 36 week. Lately ni tiba ada satu masa pinggang n perut akan rasa sakit teramat. Dia sakit dlm 10min pastu dia hilang mcm takde apa berlaku. Rasa mcm nak patah pinggang tu. Siang da jd 2 kali. Tgh malam ni jd lg skali. Adalah ianya normal ? Baby tak mengeras tp dia bergerak2 lepas sakit pinggang tu hilang.

1 Balas

Normal sis. Tapi perhatikan jugak kalau rasa contraction kerap dalam masa sejam better pergi PAC

9mo ago

maybe contraction palsu kot. saya pon tiap2 malam selalu kena macam tu dulu start 35minggu tak silap. ingatkan nak dekat bersalin so just prepare jelah tapi tak pon. nak dekat due baru betul2 rasa contraction tu. contraction tu rasa perut mengeras, sakit macam period tu (sakit keliling pinggang and sakit punggung) setiap 10-15 min macam tu then makin cepat makin cepat. sis akan rasa berterusan sampai la nak beranak. kalau kejap2 tu belum lagi tu.