berat baby dalam kandungan korang berapa?

sy 33week 4day berat baby 2.1kg agak ii korang ringan sangat ke atau normal. ada yg kata kecik rasa mcm down sikit,lagi pon masa pregnant nii mmng sy makan sikit je nk mkn banyak pon tkde selera. dah cuba dah makan byk tapi kalau makan banyak mmng cpt loya and akn muntah balik😭

2 Balas

Doktor yang cakap kecik ke? Kalau bukan doktor yang kata, tak perlu risau. Nak naikkan berat baby perlu ambil high diet protein, minum susu, makan yogurt, jangan skip makan. Perlu ada jadual makan yang konsisten. Breakfast, lunch, dinner. Boleh snacking in between juga. Tak perlu makan sekali banyak. Makan dengan kerap tapi dalam kuantiti yang sedikit. Saya 34 weeks, baby 2.1kg. Normal untuk saya. 😊 As long as doktor tak kata apa, tak perlu risau okay😊Jaga diri.

Sy 30week berat baby baru 975g 😭. Klau sis boleh nak rasa down, sy ni nak rasa apa? Jaga emosi sis. Xyh pikir sgt org kata. Yg penting ibu sihat, baby sihat. Ank 1st sy lahir 37week dgn berat 2.16kg je sis. Alhamdulillah mudah bersalin kan dia 😊. Dugaan nk besar kan dia je sbb terlalu aktif.