KANDUNGAN 16W

sy 1st mom betul ke kalau rasa benjol dkt perut ad rasa geli2 tu maksudnya baby bergerak . Tp tak lama 1minit mcm tu je . Ada ke yg pregnant 16w baby gerak?

6 Balas

InsyaaAllah tu pergerakan baby. sy 17 weeks+ dh rasa tp kena tekan kt perut utk rasa. tp since skrg dh 18 weeks+ dh tak perlu tekan pn dh rasa baby kicking and dh inform kt misi and doctor kt KK. depa ckp ya, mmg betul. so next month appointment kna start inject kancing gigi sbb dh rasa pergerakan baby 😅

biasa boleh rasa 16w ke 20w..ikut ketebalan perut kta misi..sy pn 1st mom 16w2d hari nie..slalu rsa brdenyut2 je dlm perut tp xtau la tu bby gerak ke apa..😂 bby bump pn xnmpk sbb mommy dia bambam so xtau tu lelemak ke atau btul2 bby bump😁

7mo ago

Sy pun masa 16w rasa mcm tkjut2 je dkt perut tp xtau tu rasa baby ke apa, sbb masa prgnt 1st dulu 23w mcmtu baru rasa 😅 lemak pulak tebal, kot2 baby sepak kena lemak 😂😂😂

saya pun 16 weeks tapi dari 12weeks dah rasa geli geli bawah perut, normal je ada mummies dapat rasa awal ada mummies kena tunggu 20weeks .

Saya pulak Rasa keras bila Tekan. Bila aktif nak gerak kiri kanan pun macam ada batu atas perut 😂😅

sy 16w harini. belum ada rasa apa2. babybump pn belum jelas sgt. 😆