Siapa pernah makan pil perancang ni?

Susu rasa Drop sejak ambil pil ni 😭korang pun sama kah? ... Lps bby sbulan hri tu..saya ambik jarum perancang, susu okay cumanya bleeding 2 bulan sbb tu lh decide xnk ambil jarum da.. Tu yg tukar pg pil tp bila ambil pil hri ni yg hari ke 3, rsa yg air susu drop😭rsau ja kt bby kurang susu..

Siapa pernah makan pil perancang ni?
5 Balas

Saya pun nurse bagi pil desolon sebab campur bf & fm. Mula2 tak rasa drop sebab dalam tempoh 60 hari tapi 2x turun darah dalam 1 bulan & start tu terasa susu makin drop. Padahal semua makanan utk tambahkan susu Saya ambil tapi tetap rasa susu drop. Lepas baca details pasal pil desolon tu Saya stop & susu kembali okay semula. Nurse tanya kenapa stop cakap susu drop... walaupun campur fm tapi kalau malam / cuti memang baby df je. So, Saya stop terus je sebab nak bagi period normal pon kena tunggu 3x period

1y ago

Tak habis makan hehehe nurse cakap kalau nak mula semula kena start day 1 period tapi Saya tak nak. So, nurse catit dalam rekod Saya stop pil perancang & rancang sendiri. Sama la Saya pun czer. Kena discuss dengan husband & sama2 kena rancang. Elok je bf sebab demand sentiasa ada. In shaa Allah susu cukup untuk baby. Cuba awak follow ig nyusoo.official 😊

Samalah, susu sy trus drop, kata nk bg noriday, dah smpai masa bg hat lain, trus sy xmkn pil, pstu nurse bising skit ckp knp stop sndri, sy ckp susu drop, eh dia salahkn sy , dia ckp ms hrtu sy ckp dh cmpur susu, pdhal sy xckp ap pon,

1y ago

haah tulh rsau juga.. ada rsa nk brhnti tp tkut.. sbb sya czer. Tu yg kena juga ambil prncng.. nk gnti ambil jarum semula.. tp nurse kta klu nk tukar ke jarum kena tunggu 6 bulan lg... rsa mnyesal juga ganti yg jarum ke pil.. sbb msa jarum susu x drop cumanya bleeding lama smpi 2 bulan..

Sy KK bagi memula je sy bagi, sy mkn . Bila check baby, KK tak tanya, sampai ke sudah sy takde mintk pil perancg dh sis . Rancang je dgn suami . Yg penting dedua kena jaga lah, rancang sama2

1y ago

ohh smalh KK juga bg, tp tulh kena bg 2 pilihan pil ni ja desolon dan oralcon..

sis ambil pil ngn nurse KK ka? sbb sy fully bf kena bagi pil perancang noriday..

1y ago

haah sya ambil tu.. nurse kata sya yg pil dos rndh.. sbb sblum ni anbil jarum jd klu gnti pil kena ambil yg kuat sma mcm jrum, oralcon dan desolon ja pilihan

awak amik pil perancang apa?,

1y ago

desolon pil