Karihome?

Susu karihome ok tak untuk baby?

21 Balas

Pd saya ok jee.. Anak kakak saya elergic susu lembu.. Dia minum susu ni dri umur 3 bulan.. Susu karihome ni dia ada jual ikut umur.. Kene cek kt farmasi2.. Nk kene rajin sikit crik sbb kdng2 stok terhad.. Tpi sbb anam buah saya mmg alergic kakak saya gigih laj crik stok ikut umur.. Boleh tnye kt farmasi2..

1y ago

Sis nak tnya anak awk minum karihome berak berapa kali sehari?

assalamualaikum.. anak sy minum susu karihome since 2 bulan.. now my bby da 5 bulan tukar susu s26.. susu karihome ade 2 tin belum buka? syg sgt tak thu nk buat ap.. ade yg nak tak? sy nk jual balik tpi harge murah sikit la sbb sy bukan penjual susu..

2y ago

Sis ok tak karihome?

I try for my 2yr kids, x ok. Naik merah2 sbb die allergic susu lembu so I try susu kambing lain. U boleh request free sample dkt website diorg. Nanti die delivery dekat rumah, just kene bayar delivery charge je.

Saya bagi baby minum karihome start dia umur 4 bulan. So far ok je. Tp minum tu bila stok susu pam habis je sbb susu yg pam xcukup utk baby masa saya bekerja. Kalau saya kat rumah, mmg direct susu badan je.

Depend on baby 😘 apa²pun perlu ada consultation dengan medical staff dulu ok. Don't straight away give it to baby ☺️ Btw I sendiri pun minum karihome, untuk kulit & as for supplementary milk

Alhamdulillah baby saya dari umur 12hr lg dah bg sbb hari tu kuning lama dekat 2mnggu n ASI saya kurang, sampai sekarang dah 3bln saya msh bagi karihome ok je

4y ago

Baby awak okay minum susu ni ya time kuning ? Anak saya kuning tak turun dah 21 hari..saya baru beli susu ni tadi..macam mana ya sukatan nya..

Anak saya lahir2 terus bagi karihome takut pulak tgk feedback sekarang baru 10 hari. Mission dia untuk turunkan kuning. Patutlke sy tukar susu? Ramai ckp allergik 😭

ok sgt...ank sy mnum dri step 3 skng dh step 4...jarang nk demam atau sakit..sthun boleh katakan skali dua je demam😁😁 Alhamdulillah

Ank sy da minum 10tin karihomo step 1kerna dia allergy susu lembu,tapi slps tu pula dia sllu berak ketul2 terpaksa tukar p Nan HA 1

3y ago

Hai anak ay pon jd camni..lps 3 tin habis die mcm sembelit.. Ok ke susu nan ha1?

susu lembu dan kambing tak jauh beza pun. tp, susu kambing ni sesuai untuk baby yg ada alergic pd susu lembu.