Susu yg ssuai utk ibu mengandung

Susu HL yg berperisa coklat / straweberi ssuai tak untuk ibu mengadung ?? Sy tk boleh telan susu segar. Mcm dutchlady yg full cream Kalau ada susu lain yg bagus sila bagi tahu ye . Atau apa yang patut diamalkan . Sy mengadung ank sulong sekarang . Terima kasih . :-)

7 Balas

boleh saja. tapi amek yg kurang gula dan pilih yg tinggi kalsium. susu ibu mngandung yg lain pun boleh cumanya yg berperisa ni takut buat naik berat badan banyak dan gula dalam darah tinggi. seeloknya selepas mual loya dh ok, tukar susu yg takde perisa. untuk jaga berat badan dan gula dalam darah.

saya minum susu hl full cream. brand lain takleh masuk. kalau susu perisa ni pulak saya mmg takleh nk minum time pregnant ni 😅😂 dulu full cream takleh telan, skrg terbalik

saya mnm anmum xde kencing manis. berat pun ok. tp dktr sndiri mintk sy tukar pada susu full cream.. #03Dec20  #IbuRA #TAPSuperMoms

saya mnm anmum xde kencing manis. berat pun ok. tp dktr sndiri mintk sy tukar pada susu full cream. #03Dec20  #IbuRA #TAPSuperMoms

Sy pon x boleh minum susu segar. Sy ambil perisa coklat hl, goodday, tesco😅😅😅

Macam saya, saya minum susu anmum

boleh tp better amik yg low fat