Anak xberak 7hari+

Ada x dekat sini anak yg umur 4@5 bulan yg susah berak sampai 10hari?. Anak saya BF+ Formula. Jumpa doktor dh dekat 10kali, jwpan doktor bagi tukar susu je. Dh 7jenis susu dh tukar, still sama. Tiap kali nk berak kena pkai pam msuk ikut b*ntut tu. Boleh x ibu2 share susu jenis apa yg ibu2 guna?. Susu yg saya dh cuba -Dutch baby -Lactogen -Enfalac -Similac isomil -Anmumlac -Frisolac AR -Similac TC

5 Balas

mamex dumex 0-12months, anak sy pun campur susu bdn dgn fm , dlu minum dupro nak teran sembelit skit lepas tu minum mamex najis jd lembut, cuma pe el nak berak 4 hari skali sbb campur susu bf fm,bila buang byk la...klu tak berak,just try cucuk skit2 cotton bud yg dh di sapu minyak atau air nak bg ada rasa berak tu..klu sembelit truk smpai nak teran nanges2, dlu baru sy cucuk ubat bontot masa dlu..masa minum dupro dlu...

Cuba try similac1 yg wrna biru tu, and sekali minum brpa oz? Kdg anak tk berak ni sbb perut dorang semakin berkembang and kalo bgi kuantiti yg skit sbbtu tk berak, cuba upkan 1oz dan tgk kalo anak tak jeluak/muntah blh maintainkn, ini apa yg suggestion dr doc yg saya consult la

Dlu anak saya pun x berak , bila berak menangis nangis mcm sembelit . Masa tu guna s26 gold dgn enfalac . Sekarang da ok guna similac intel p

sis cuba try susu dupro

Novalac..sangt elok

9mo ago

betul.. ank sy pun novalac.. sgt ok.. selang sehari dia berak