Hai ibu²..ada ibu² yg ada pengalaman prgnent ank kedua tpi anak 1st masih menyusu..

Susu dah kering dan dlm fasa puting sakit..mcm mne ibu² atasi ye..ank 1st 1y7m..dia nak bekepit je

5 Balas

Hi sis. Ni la dilema yg sya sdg lalui skg. Anak dah masuk 2thn 2bln masih mengempeng dgn sya. Air susu dah xda pun dia nak isap juga. Kdg rasa hopeless sbb suami tak dpt tidurkan dia. Dia cuma nak tidur dgn puting dlm mulut. Sakit jgn ckp, beberapa kali menangis. Anak sya tak mnum susu formula sejak lahir mungkin itu salah satu punca dia masih nak menyusu. Dah ikut petua org tua2 letak belacan letak air daun hempedu bumi pun tak jalan. Dia tetap isap 😅😅

sy..anak sulung 1y5m..masih susu bdn lagi..dr awl hamil smpai 9w..wlupn susu da kering nk duk ngempeng je..snpao sakit puting..sudahnya sy lumur asam jawa semata kat puting dan sekitar payudra tu..sapu bila dia minta je..sy sapu..bila dia hisao..masam dia xnk..sy ckp susu mamy da masam xleh isap..da basi..lama2 dia pham..smbil2 tu sy try bg susu botol..allhndullih skrg da lepas..kerap susu botol pulak..skrg sy prgnat 24w..

macam sy ank no.2 skrg 1y10m & tgh pregnant 24w .. start tahu pregnant sy trus stop breastfeeding .. biasa sy akan sapukn something kt puting ..trus ank stop .. yg ank first hritu susah sikit smpaikn sy sapu serbuk Kari sikit then standby air .. sec ni sy just sapu kunyit debu.. Selamat mencuba mommy² sekalian .. hati kene kental ya✨🌹

saya pun sama sekarang masuk 28 week.anak ke 4 umur 1/10 bulan madih mnyusu..mmg sakit lah kering sdh air susu..

cuba stopkan mnyusu https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟