Barang Baby

Bole share kt mne nk cri pakaian bby murah2 je sbb blum beli ape2 lgi utk ank first, lpas tu pum susu ke beli jgk ke sbb rmai ckp menyusu ank pertama akan sakit puting payudara bole share kt mne barang2 utk ibu dgn ank yg murah2

15 Balas

awak boleh servey harga dkt pasaraya pastu compare dgn harga dkt shoppe or live tt or lazada. lepas tu baru decide beli. cakap dkt siapa yg ckp dkt awak pasal sakit puting bila baby menyusu tu mean lekapan baby dia salah. sebab tu nipple crack/luka. bab paling penting awak gali dulu ILMU PENYUSUAN SUSU IBU. cari tahu apa itu demand dn supply? apa itu feeding que baby? cara mcm mana lekapan baby yg betul dkt payudara kita. dan sbginnya lagi. sekarang ni ramai dah lactation counselor share ilmu free dkt sosial media. pilihan dkt tgn kita nak dgn tak je nk gali ilmu tu😘 awak beli pump susu tapi awak kena tahu cara nk pilih size corong pump. bukan main beli je. takut bila salah beli walaupon baby xmenyusu tp nipple awak still sakit dn luka.

1y ago

most wc awak😊🌻

Sis, kalau nak beli breastpump, i suggest you pergi dekat kedai yang boleh test sendiri breastpump tu. Ada banyak. Boleh google and rajin2 cari dekat facebook. The reason why sakit bila menyusu, sebab cara baby latch dekat putin tu tak betul. Cara menyusu tu salah. Sebab tu sakit and sebab nipple crack/ luka/ kering. Breast pump ni kena beli and pakai dengan corong yang size sama dengan awak punya nipple. Bukan beli pump sahaja. Klau pump takde pakai corong tu, memang tak effective untuk pump susu nnti nipple pun akan sakit. Untuk beli barang2 baby, boleh survery harga dekat shopee. Ada yang jual set 5 pasang terus newborn harga sgt murah. Kena rajin cari and search je.

Awk dah brp minggu pregnant? Mcm sy masa tahu mengandung terus listkan brg baby and brg mummy. Lepastu saya beli sikit sikit setiap bulan. Saya beli di shoppe. Beli sikit sikit mmg tak terasa sangat keluar duit. Skrg saya mengandung anak kedua jadi mmg beli brg yang perlu sahaja sbb baju, bedung, barut, mitten booties, kain lap muak susu semua saya recycle sahaja. Saya cuma beli brg yang mmg kene beli baru or yang dah expired.

sye bli kt shopee je.. bju baby bley dpt sepasang bwh rm10.. breast pump sye bli kt shopee jgak rm30.. baby sye warded, so breast pump tu sgt mbantu..klu 50-50 nak bli ke x nak, bley bli yg murah dlu.. klu x gne xde la rugi sgt.. klu gne nant bley usha harga yg lebih mahal...

1y ago

ye betul... shoppe jauh lebih murah

saya beli 99% kat online , like barangan , minyak , losyen bedak tu je beli luar , kalau baju saya cadangkan beli dekat ada kedai nama newmarket tak silap baju sehelai rm6 baju baby , romper and sleepsuit , nursing bra and maternity underwear pun ada

1y ago

newmarket kat kedai online mana sis?

Sis , rasa skrng parkson aeon ade buat sales , baju baby rm10 sepasang , mmg murah2 , biasa harga sepasang ke atas rm15 ringgit . Sy baru beli juga area parkson kajang . Tengah buat sales

Beli dekat tiktok shop. Dan kalau beli time kedai tu buat live, kadang2 dapat lagi murah. Baju blh dapat bawah rm10. Or kalau tak kisah sis boleh cari baju baby bundle.

kalau mcm sy byk ikuti baby fair byk yg murah2 kalau area berdekatan sy pergi.. beli kt online time live payah sikit sbb kne berebut kan😅

saya beli online je semua sis. pam susu takyah lagi takpa, tambah kalau myusu. kalau sakit nipple pun kkdg sbb kita salah lekapan tuh.

Sekarang dkt sogo kl ada baby fair .. baju byk murah murah dkt situ.. ada 10 ringgit ada belas belas ringgit.. sampai 22 ogos ..