Bolehkah susu formula setelah dibancuh,simpan peti ais untuk tahan lama

Susu dah bancuh,anak minum sikit je.xnak membazir

2 Balas

tak boleh. konsep yg sama mcm susu badan. if dah terkena air liur kena habis kan. takut berlaku pembiakan bakteria. nanti kalau anak tak sihat awak yg susah hati. bancuh ikot amount yg baby minum sahaja dear

dah bancuh blh je letak dlm peti. tp skrg ni anak dah minum, walau sikit dia minum tak leh simpan dh. tak nak membazir tp lagi tak nak anak sakit kan mommy 🤗