Simpan susu dalam termos

Salam... Cuma nak bertanya.. Boleh ke simpan susu formula yang dah dibancuh dalam termos? Kalau boleh.. Tahan berapa lama?

4 Balas

kalo suhu bilik 1-2jam. nak tahan lama lepas bancuh teros letak kat peti ais tanpa diminum langsung yg ni tahan 24 jam. kalo termos ni x sure

lebih baik simpan air hangat dlm termos, susu formula asingkan. bila perlu, bancuh secukupnya shj. kalau ada baki, jgn recycle

alamak tk pernah dgr klu simpan kt termos, sbb setahu sy dah bancuh susu tu mmg tahan sejam max, lepas tu kena buang.

mana boleh bancuh pastu letak dalam tramos tak elok untuk anak