susu formula

Susu apa yg bgus untuk baby sy yang berusia 2 bulan

16 Balas

Mostly dgr byk bg lactogen dgn dutchbaby. Sy try bg dutchbaby sbb jimat sikit. Alhamdulillah sesuai. Lgpun org keliling ramai yg pesan suruh try yg murah dulu, then baru yg mahal. Sbb takut bby dh ngam dgn yg mahal, nti nk bg yg murah, takot xmau plk. Parents plk yg pening 🤣🤣🤣

4y ago

Samalah macam saya, daddy dia beria nak bagi enfalac tapi family semua suruh bagi yang murah dulu. Sebab nak berjaga2 sebab tak selalu kita di atas kan..

Awal2 tu bg dutch baby.. Pastu kuning baby lambat turun sy tukar bg s26gold.. Lepas dh turun nk tukar ke dutchbaby balik. Bby kembung n ta mmbuang.. Sy tukarkan ke s26 sma.. Alhamdulillah ok..

Kena try dulu momy bru boleh tahu baby sesuai dgn susu yg mane... mcm baby sy... snow frisolac comfrt isomil dutch baby enfalac a + last sekali lactogen baru sesuai.. now baby dah 3 bulan

Kena try n error sis.. Sy dlu pn mcm2 susu bg kat ank.. Dr lactogen, s26, frisolack, dutch baby, anmum.. Skrg baby dah msk 6 bln alhamdulillah serasi dgn dupro

first sy kc bby sy susu anmum,tu pun tuk turun kn kuning sja..lps tu tukr dopro, klau bli anmum sy xmampu.. rm70 hrga ny 😂😂

Susu formula ni biasanya kena try n error sis.sy 3 kali tukar susu.skrg baby ngam n suka frisolac.

Boleh cuba anmum dulu sis, sbb anmum ni bagus, harga pon bagus 😅 beli kotak kecik dulu.

Susu kne try satu2... X semua baby sesuai dgn susu yg org suggest... Semua susu bagus

tak semua baby sama. so tak boleh nak mention mana sesuai. kena try satu2.

Kena try satu2. Mcm anak sy serasi dgn dupro