Susu utk ibu preggy 🙂

Susu ap yg sesuai utk ibu preggy (11w) 🤭 Takot nak cuba sebab lekat GDM 😂 TQ yg sudi komen #firstbaby #bantusharing ❤️

18 Balas

Jika ada GDM, cari susu no sugar less carbohidrat . Saya minum susu kambing DKE. memang kena dgn GDM on diet. Cuma masa hb sy drop, saya cuba susu formula : Similac Mom (soya based. Sy sangat berhati2 dgn sumber soya sbb sejarah famili saya ada kanser. ) promoter Similac Mom kata susu tu sesuai utk GDM juga. Alhamdulillah, sy masih dlm pantauan GDM on diet controlled. Mula2 minum Similac Mom memang kentut2 busuk. Pening kepala saya bau kentut sendiri 😂 Maybe sebab saya ada alahan gula tambahan. Lepas 3/4 hari berturut minum Similac Mom , ok dah sesuai dgn saya. HB pun naik sikit2. Sembelit pun kurang. Saya minum Similac Mom pagi. petang saya minum susu kambing DKE tu.