Inject Heparin/Cair Darah tu wajib ke klo czer? 1st bby dulu czer hosp swasta Dr x bg pun..

Suntikan Heparin perlu?

9 Balas

pada sy,perlu. sy pun czer.. masa kt hospital dorg yg cucuk. kt rumah sy cucuk sendiri. selain cucuk tu kne bnyak brgerak. bg aliran darah tu lncar..

Saya pon mase anak pertama hospital swasta jugak n czer doktor bagi jee . benda tu memang wajib . tapi x tau laa kalau ade jugak hospital yg x bagi

Klu hosp kerajaan wajib cucuk klu czer. Utk elakkan darah beku especially. Hosp swasta blh pilih tp ats risiko sndri.

2y ago

saya pun czer jgk then utk heparin wajib cucuk .. alhamdullilah dh selesai cucuk tapi lebam tkyah ckap la 😅 .. stoking panjang tu pun saya pakai jgk. dr dgn nurse sruh pakai ..saya memula tkthu pasal stoking panjang tu then lpas bersalin ..nurse tnya pasal stoking panjang tu and advise suh beli n pakai terus ..

sy bersalin dekat kpj dr sruh je ccuk..dh kira sekali semua dlm.bil..just dtg cucuk je hri2..

Saya bersalin swasta memang ada je dapat injection tu. 10 hari

Tak ada pun..Sekarang ada ya..Saya dua2 anak czer.

mmg wajib. swasta or krjaan mmg wajib.

sakit x ek ccuk tu?

2y ago

kalau nurse cucukkan tak rasa sgt, kalau sendiri yg buat mau menggeletar lutut nak cucuk 😂😂

Wajib sis