Strechmark

Any suggestion untuk hilang kan strechmark?

7 Balas

Sye still struggle nk bagi kurang kan strechmark. Masa pregannt anak 1st xde tapi lepas bersalin die naik strechmark. Tapi x sempat nk kurangkan sye pregnant kedua. (Jrak dekat pregnant). Semakin meriah kt perut ni. 😭 smpai skrg x nak tgk perut kt cermin sbb stress tgk perut sndri.

4y ago

Oh hihi risau plk saye 😂

nnt lepas bersalin dia slowly faded. dlu org yg jaga saya time berpantang bgtau. rajiin2 scrub. nnt hilang stretchmark tu. saya rasa x logic tp saya share jela tips yg dia ajar tu 😂

4y ago

2 bulan masi awal lagi. saya dalm 8 bulan cam tu da nampak da makin pudar mkin kurang. ye x letak apapa sis. sbb saya redha je, bukan org nampak pun. 😂 😂

Ramai yg pakai vaseline or lotion2. Saya pakai house of eden punya oil. Kawan suggest. Skrg xde stretch mark pun. Tapi mmg pakai dari awal sbb nak cegah dari ada lps bersalin..

Stakat ni ok lg x ad nmpk sgt strech mark sbb dari awl Kandungan sy guna Vaseline lotion.masuk 5 buln sy guna bio-oil..

4y ago

cube google image .. ade .. saye google ritu hihi

Lotion brand palmers

Saye gune palmer coco butter ..

Yg Ni sis

4y ago

Tak apa ke klau pakai semasa mengandung ni #35week