Sesi Tanya Pakar bersama En. Liew Song Aik, Consultant, BUSS Consulting (M) Sdn Bhd

Sudahkah ibu ayah mengambil insurans untuk diri sendiri dan anak-anak?Adakah pelan perubatan anda memberikan anda perlindungan ke atas semua penyakit dan kecederaan? Adakah anda patut ambil pelan yang murah sahaja? Adakah pelan perubatan anda akan melindungi keadaan kesihatan anda sekarang? Setiap individu kini digalakkan untuk mengambil insurans kerana dengan keadaan virus sekarang, macam-macam boleh berlaku. Harini kita sihat, tetapi esok mungkin kita jatuh sakit yang teruk. Siapa nak tahu kan? Sekiranya anda ingin tahu lebih lanjut tentang pelan insurans dan pelan apa yang terbaik untuk anda dan keluarga jom ikuti Sesi Tanya Pakar kami pada kali ini. Tanya soalan tentang apa yang harus dipertimbangkan sebelum mendapatkan insurans serta keperluan mengambil rancangan insurans khusus untuk keperluan keluarga bersama dengan En. Liew Song Aik, Consultant, BUSS Consulting (M) Sdn Bhd pada 17 Mac, hari Khamis, jam 3 petang. *NOTA: Sebarang persoalan di luar daripada topik dan tarikh yang ditetapkan mungkin tidak akan dijawab atau dipadam terus.

Sesi Tanya Pakar bersama En. Liew Song Aik, Consultant, BUSS Consulting (M) Sdn Bhd
13 Balas

Hi Sir, my family and I only visit government hospitals and clinics, why would an insurance plan be necessary?

3y ago

Government hospitals would normally required a waiting period between 3-6 months for treatment, where else in private hospitals , you can received immediate medical treatment. Moreover, during peak of Covid, the government hospitals could not cater to the high volume of patients and they have no choice but to divert them to the private hospitals. Therefore, it is important for you to consider health/hospitalisation insurance.

hi Mr liew..boleh saya tau... ada insuran yang sesuai untuk pesakit kritikal seperti penyakit jantung?

3y ago

Ada sesetengah syarikat insurance mempunyai pelan untuk penyakit seperti pelan kanser & pelan hayat.

Hi mr. liew. How do i weigh the pros and cons between life insurance and health insurance for myself?

3y ago

Health insurance covers only hospitalisation, whereby life insurance with hospitalisation benefit covers death, total permanent disablement and hospitalisation with optional benefit of lump sum cash payment and waiver of premium due to critical illness. Therefore life insurance premium is higher compared to health insurance.