Bangsa anak

Suami sy org kl, sy org sabah, mommy² tau tak, klau lahirkan anak dekat kl, bangsa boleh ikut mak? Nak anak ikut ada H dalam ic.. ada tak mommy² yang tahu?

5 Balas

Mcm sy, orang sabah asben orang N9.. Yg H tue sis hanya parents dia orang sabah saja Klu salah sorang lain xboleh.. Tp aritue anak first sy buat IC dia tny bangsa nk letak ikut bapa atau ibu 😅 bukan mykid ya sis, tp Mykad..

1y ago

Selangor sis..

Kalau bersalin d kl mana ade H dah tu. Saya orng sabah juga suami orng selangor. Tp nnt bersalin d sabah sbab husband ckap biar anak ikut ic sabah . Kalau nak H thn bersalin la d sabah

1y ago

oo.. xpernah ada pengalaman la sebelum ni.. ok

cuba rujuk JPN.. sbb kalau sarawak, boleh apply K utk anak xkira anak lahir kt mana, asalkan salah sorg parents ada K..

1y ago

tq sis

Boleh saja apply H utk anak, xkira d mana anak tu dlahirkan.. yg penting slh seorang parents lahir d sabah

1y ago

okayy tqqq❤️

Hmmm