Kelebihan lahir terengganu

Assalam nak tanya, ada kelebihan ke orang yg ic terengganu? Suami cakap nak sy lahir di terengganu supaya ic terengganu sbb banyak kelebihan. Seperti bantuan dsb.. ada yg tahu tak? Sy kalau boleh nk beranak di kl saja.. tapi suami nk anak ic 11

1 Balas

x pasti pula. tp sy rasa mana2 negeri sama saja. ada bantuan juga di setiap negeri tu. lebih baik lahirkn di negeri yg dikira 'kaya' contoh selangor, penang, johor. tp kn kalau awak lahirkan baby di sana x duduk di sana sama je x dpt bantuan apa2 di negeri tu. kadang2 syarat die kena bermaustatin 5 tahun ke apa kn.

2y ago

Kalau lahir di negeri yg dikira kaya tu utk apa sis? Ada kelebihan jugak ke .. maaf sy tk faham.. huhu