Suami anda jaga tak masa berpantang?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

5586 respon

39 Balas

tak .. sye pantang dkt 2 bulan lebih..mse pantang seminggu pertama family sye jage. pastu dorang kne kerja .. time bersalin suami anta kehospital pastu ttbe positif covid . smpai la berjuang melahirkn . nsib family sye dekat .bnyk support . mak sye yg tmn sye bersalin .. pastu bile suami dah sehat .suami xde sebok kerja . abis kerja smpai ke malam bz lebih kn kawan ..kawan jenis x phm awak tu bini pas bersalin..acctually dripde mse sye mngandung 7 bulan pun dh cmtu perangai . sye bnti kerja dh mse tu ..tu bru nmpk .suami pun ikot jee sbb yelaa kawan kn .. ermm ..smpai family sye sndri ckp .'biase nye org laki ni ank pertama la yg dorang paling excited berebut nk jage time pantang ni . tp laki kaw xde , sebok memanjang' ..dye umpama dtg teman sye tido jee . balik rumah dh malam . anak dh tido . sye pun kena tido sbb sye x cukup rehat langsung mse pantang . df lg .. memng letih .. smpai skrg anak dh msok 5 bulan. laki still berkira klaw nk tuka pampers anak . tak thu ape yg dye geli .btw sye org yg tersangat pengeli . tp sye kena buat jgk..sbb anak sndri..dlm pantang sye bnyk menangis..dngn org sekeliling berkata2 lg . tp alhamdulillah laa sye x meroyan tu dh cukup baik ..nsib ade anak je penguat kite .. terima kasih anak ku .. tahniahh untuk diri sndri sbb kuat ..

2y ago

Teruknya perangai suami cam ni. Pas ni jgn nk bersalin lg. Jg hati u dulu. Bkn slh kwn suami u. Suami u yg x utamakan fam.

alhamdulillah..utk bhgian mmbasuh baju dan siapkan anak ke sekolah suami yg uruskan..wlaupun suami xpndai masak dia cuba la utk tlong msak..tp xpa bab msak apa saya yg uruskan..bab baby pun saya yg uruskan mandi..suami xberani nak bagi mndi..

suami kerja government .. sebelum pergi kerja dia siapkan makanan / mandikan baby/ siapkan baby / bawak mak bidan datang rumah .. siap semua kerja rumah baru dia pergi kerja ...

saya berpantang d umah mak sbb suami saya krj and blk mlm.tetapi saya pun kena faham keadaan dia, kadang-kadang dia penat letih.saya x paksa dia pun utk dtg tengok anak kami.

Suami jaga saya dan baby dengan baik sekali. He’s the best..nak berpantang setiap tahun pun tak apa kalau macam ni. Eh! 🤪

Ya..dalam pantang yg sgt indah bila suami ambil cuti utk menjaga, memasak malah menjaga bayi dan isterinya dalam pantang

Alhamdulillah.. Selalu ada di sisi. Siap tolong masak lauk berpantang. Rezeki dapat suami yg baik dan memahami.. 😍

dalam masa seminggu suami tolong masak & bakar tungku..lepas rasa sihat sikit,semua buat sendiri😊

tak jaga . sebab suami pegi operasi . anak umur 3bulan dah baru dpat jumpa

Suami, mak mentua dan CL yg jaga.. bila mak mentua dan suami keje cl yg jaga 😊