Apakah yang suami sering kali bantu selepas bayi lahir?
Voice your Opinion
Tukar lampin/pampers
Tidurkan bayi
Tolong sendawakan bayi
Kemas rumah
Lain-lain (sila nyatakan)

2847 respon

69 Balas

ada tukar lampin, tlg pkaikn bju baby, tlg sy uruskn diri sb berpantang kn...tlg spray luka jahitan, tlg bawa mknn ke katil,, mcm2 jgk..Alhamdulillah

suami akan bantu untuk beberapa perkara asas sprt tukar pampers, tidurkan anak, susukan anak dan memasak di dapur

tolong tukar pampers dan tolong sedawakan baby..dan yang lain2 perlu di ajar..so smue di atas perlu

semua suami libatkan diri dr anak bngun smpai tidur. kebetulan pkp ni ayah wfh

Masak, mandi kan anak2, basuh baju, sediakan mandian saya gak

Masak, kemas rumah, basuh baju, sediakan mandian baby..

sy bt sndiri,kdg2 je sruh suami..bt sndiri puas hati..

segala urusan rumah suami yg buat sehingga 40 hari...

Semua d atas termasuk memasak serta bertungku☺️

Semua. Kecuali kemas rumah. Buat sepah dengan anak.