Stress

Stressnya anak tak mahu makan! 7 bulan baru 6kg. Stress tgk anak sndri kurus kering, dh buat mcm2 utk bagi makan, makan tak banyak. Tak berselera. Stress, sedih & jealous semua ada tgk anak orang lain sihat2 je membesar sihat tembam ☹️

22 Balas

Anak saya 7 bulan. Masa 6 bulan x suka makan bubur. Bagi makan je sembur balik keluar. Bg makan roti putih cicah susu atau air kosong..bukan main suka.

Mungkin anak nk makan sendiri..atau mungkin tak nak bubur,ibu blh try bg finger food..tpi kalau baby 6-8 bulan mkn sesudu 2 kira byk da..

Stress jgk..anak 1y6m berat 7.2 kg..dr umur 6 bulan berat naik 200g je setiap 2 minggu..dh bg mkn mcm2 tetap xnk..bg epal je dia suka

Anak saya dari setahun sampai sekarang 2thn 8bln.. masih 10kg.. makan selera ikot dia jew.. ayam hari².. tp ntah berat xnk naik.

Follow Happy baby foods Malaysia. Ank bwh 1 thn mmg normal xmkn bnyk. Plbagaikn menu & kerap bg susi

sama mcm anak sy. 7m 6kg++ 😅. kdg stress jgk. tp cuba jgklah buat mcm2, walau byk ke tong sampah😂

Normal tu kot. Ikut org. Mcm anak buah saya pun sama mcm ni jugak. Ikut bapak ya. Jenis x suka makan.

Xyah stress sis.. baby sya dh umo 1 thun pun berat dia still 7.5kg je.. dia mkn tpi x jdi kebadan..

Cuba follow Happy Baby Foods Malaysia. Pelbagaikan menu. Maybe try BLW method. Anak makan sendiri

Anak sy brselera mkn..bnyk sngt dye mkn..tp berat naik sikit je..skrng 9 buln..berat 6.5 kg..