How u handle ur stress te pkpb ni

Stress sgt mommies i really need ur help ur advice😭.. my hub dy frontliner serious talk smgu sekali jer balik itu pon for 4hrs.. time pkp hritu ad jgk balik hri2x sbb skrg jaga smpadan jd dy x dpt balik sbb takot x blh tdo (we hve dther 2y6m).. ank lasak mbesar rapat plk dgn bapak dy😭😭😭.. n now tgh preggy 2nd trimester.. hri2x rasa stress lgsung xd happy vibes dh cuba tp😢 kesian dkt yg sulung

2 Balas

i feel you sis. just suami tak kije frontliner tapi hari² balik kije lambat. kadang tak jumpa anak. balik kije anak dah tido. pergi kerja anak masih tido. anak sulung lebih kurang sebaya. kalau ada masa free saya vc je anak dengan ayah dia. mental fizikal memang kena kuat. sebab ada anak no 2 yg tgh nak membesar. kalau saya penat saya rehat kejap. then sambung balik. jgn paksa diri sis. saya teringat ayat sorang mommy penah share. antara kita tak tahu sapa yg pergi dulu jadi hargai selagi ada. jadi saya pegang ayat tu smp skrg. just enjoy your pregnancy. sis kena cari hobi baru. saya kalau dapat umah bawah nak menanam je rase. tapi tulah duduk umah atas tak de tmpt nak buat. hehe.

4y ago

tu la mostly bila si ank dh tdo mulalah bgenang air mata sbb bila ank x tdo si mak beria nk tdo tp bila ank dh tdo mak plk x blh pejam mata.. masa nk yg si sulung ni dulu ttc 3thun mngis2x nk dy tp bila dh dpt dimrh2x nye😭😢

jgn pendam perasaan..luahkn kn sesiapa kenalan..ada teman berbual,xkeseorangan..u need "me time" sebenarnya..sbb tlalu penatkn...jgn tkurung je dlm rumah..lg mburukkn keadaan..mcm sy..sy bela binatang,kucing,ikan...tanam pokok2 hijau dlm rumah....mbantu sgt mgurangkn stress yg ada..

4y ago

mmg nk me time pon tp x blh😅 nk g vacay x lepas2x💆.. nth mcm mne nk dscribe bila ank dekat kita kdg2x rimas bila jauh sikit semua jd x kne.. even time nk tdo x peluk pon x blh lelap mata.. ni klau dh edd xthula mcm mna😅