Pregnant 13minggu

Stress, saya lately ni stress laa dengan husband yang keluar jumpa kawan. Saya jadi nak ada dia je, tapi dia pulak macam tu🥲 sekarang ni tengah gaduh sebab pasal topik dia nak keluar buat hobi dia main snooker waktu malam. Saya kusut lah kepala pikir benda ni 😭🥹

1 Balas

Hal emosi tak berapa stabil satu hal masa hamil ni. Sebelum nikah memang dia selalu keluar dgn kawan / main snooker ke? Kalau ya, kena lah terima seadanya. Jika tak, bincang elok2 yg puan memerlukan dia pada awal kehamilan. Cadang: buat jadual selang hari keluar dgn kawan ke,. Masa turn awak dgn dia, buatlah aktiviti yg menyeronokkan bersama. Pergi briskwalk ke, mengaji Sama2 ke.. kemas n decor rumah Sama2. Awak adakan hobi juga utk diri sendiri. Jika awak Muslim, khatamkan AlQuran sepanjang kehamilan. Ikut kelas keibubapaan, penyusuan, mengasuh anak, didikan anak dan lain2 bermanfaat.

3mo ago

Sis, thankss for your opinion. Saya jenis extrovert n saya jadi overthinking kalau dia keluar. saya pikir macam2. husband pulak jenis macam 2kali seminggu camtu pi main. Pi main saya tak kesah masalahnya berjam2. Kadang sampai 4-5jam