Stress pikir nak berhenti kerja ke tak, slip disc makin hari makin sakit. Kewangan pun kena pikir🥹

stress is not good🥹

2 Balas

Maaf sis tnya, kalau slip disc boleh MC lama, tapi kalau sis dah keja lama, dorg boleh cnsder lagi. Cuba bincang dgn boss. Sbb hsbnd saya pekrja dia MC lama sbb dia slip disc, Alhamdullilah lps 2 bulan dia sihat sepenuhnya, tapi cuma dia tak boleh berdiri lama. Kalau sis brhnti keja try cri side income yang boleh kerja dri rmh. Insyallah dipermudahkan segala urusan sis, semoga dikurniakan rezeki melimpah ruah. Jangan stress2 x bagus untuk baby dan ibu😊

2y ago

suami saya swasta jugak, kalau ada surat sokongan boleh je sis, try minta cuti lama sikit. pekeja dia tu prgi kerajaan jugak je, cuma mc dia minta kalau tak cukup dia boleh tambah, bincg dlu dgn cmpny sis mcm mana, kdg dorg limitkan mc tu kan. Try dlu mcm mana, kalau nk brhnti trus kdg syg krja plk kalau dah lama kan. Insyallah dipermudahkann😊

Ya stress tak bagus semasa hamil. Moga diluas rezeki. Kesihatan pun penting sis. Saya pernah alami fasa tak bekerja.

2y ago

mcm mana handle fasa tak bekerja ya. cukup2 mkn ja dengan gaji husband 🥹