Mengandung & slip disc

Hi, ada tak ibu mengandung dkt sini yang ada slip disc? Saya mengandung anak pertama & mmg ada mild slip disc sebelum ni. Baru week 13 dah sakit betul tulang belakang ni 😭 any tips?

1 Balas

tahniah sis. moga terus kuat! adik saya pun ada slip disc, since before dia kahwin lagi. dia tunda plan for baby setahun sebab nak rawat sakit belakang dia dulu, jumpa physiotherapist etc. lepas setahun, alhamdulillah dia pregnant. tapi still sakit belakang dia lebih dari orang preggy biasa, walaupun dia keep up dengan exercises physiotherapist dia ajar tu. tapi katanya kalau tak buat mungkin lagi teruk rasanya. kalau sis ada physiotherapist sendiri, saya suggest sis jangan putus appointments, walaupun ye lah exercises dia ajar tu boleh buat sendiri kat rumah kan. tapi bila baby makin besar, maybe ada exercises yg perlu modify untuk sesuaikan dengan keadaan kita masa tu. adik kata lepas bersalin much better sakit belakang dia, even better than sebelum preggy pun. Allahu'alam sebab apa 😅 tapi kuatkan semangat ya sis 💪🏻