Takda selere makan

Start pregnant ni selere makan takde dan makan pun tak tentu waktu. Kadang perut masuk angin, cube nak makan tapi tak boleh telan rase kembang tekak dalam mase yang same risau baby dalam perut ni ? Kalau kurang makan atau makan tak tentu waktu ade effect tak dekat baby ?

23 Balas

sama mcm sy tgh alami . tp sy paksa jgk makan nasi ke apa apa ke walaupun dpt dua tiga suap je sbb risau baby . kesian dia . sy bnykkn makan buah sbb tu je yg bole telan bnyk . kadang smpai pedih perut sbb tak bole mkn . sy mnum milo kosong suam bru lega sikit . takpun sy minum susu Hl yg ori utk jgn perut kosong sgt . sy mehun ke mee tak bole masuk . roti pun bole sikit je . semoga kandungan kita baik baik je .