Mohon Bantuan.. Kpd Sesiapa Yg Sudi Bantu

Start period 21.01 hingga 26.01.. Disebabkan PJJ, so masa subur mmg x buat. Tapi 07.02 suami dtg la kjp jenguk kan huhu... Then skrg sy dh 8 hr x period.. Bila cek naik double line alhamdulillah.. Jd soalan sy.. Mcm mana nak kira ni... Guna apps tu tak reti pulak... Skrg ni berapa minggu? Dan susu apa yg terbaik selain anmum.. Kot2 ade yg boleh syorkan.. Anak first ni mmg excited sikit. Maaf la ye.. Ni bukan mengade.. Cuma nak bantuan dr rakan2 yg sudi bantu jawab. Kalau rasa ini mengadap sila scroll laju2 hahaha.. Tq

10 Balas

melalui pengalaman sy lah kan . jangan kira sendiri . tak tepat pun sis . hanya ultrasound je yg boleh estimate usia kandungan 😊 tak mahal pun bawah rm50 je 2D scan

4y ago

Terima kasih sis... Terima kasih semua.. Saya takut soalan sy ni membuat org fikir mengada ngada... Terima kasih ya semua sebab respon positif.. I love u all...

Sy period 19-22 jan....feb blom period..tp ary tu ade klua drh sikit mse urine..sy ingtkn period..pastu pkai pad mcm biase last2 xde ppe...pastu smpai skrg x period jugak

4y ago

Blom...X mampu nak beli 😭

Masukkan tarikh 21/1 dkt apps ni, nnti akan keluar brape weeks. Susu apa pun tak kisah. Jgn yg tggi gula. Yg penting jgn skip folic acid.

saya kirakan dari first day period awk 21/1 sblm pregnant, maknanye kandungan awk dah 5 minggu.. 😊

4y ago

Wahhhhh... Siap kira kan lagi...terima kasih sis...

Kira tarikh dr 21/01 tu sis utk kitra minggu preggy. Amik susu fresh milk pun boleh

Pg cek kat klnik dlu sis..nnt diorang akn buat kiraan utk sis

Dlm 3 mggu lgi ke, pgi scan kt swasta utk make sure usia bby

Nak kira tu ikut last first day period.

Ikut jak dulu Last waktu period sis....

susu fresh milk pon boleh