Bile boleh bersama suami ?

Start dari saye tahu saye pregnant saye dah tak bersama suami sampai sekarang (lebih kurang dlm 2 bulan) sebab saye pernah ade sejarah keguguran. Saye ade keluar spotting seminggu tapi lepas on ubat duphaston yang doktor bagi spotting dah takde. Sekarang saye 9 week, jadi dah boleh bersama suami atau kene tunggu lagi ye ?

18 Balas

sis saran saya kalau x tahan sangat, boleh bersama tapi main slow ye dan jangan buang dalam sbb sperm sebabkan kontraksi

Lepas tahu sy pregnant 7w sy dh tk bersama dgn suami smpai la skrg dh besalin sbb takut risiko apa2 pada kandungan

kalau sis pernu ade sjrh tkyah dlu lah ..ade yg bleh je bersama suami kalau rse tkut jdinpape tkyah lay

inshaAllah kuat rahim tu... mungkin kena tukar posisi ketika bersama dan tak terlalu tergesa2..

sbb pernah gugur.. jd tunggu 2nd trimester

xde masalah cume jgn terlalu kasar

tunggu 2nd trimester

buat pelan2