Kira Kick Baby

Start brpe mnggu kena kira Pergerakan Bayi? Dan start dri pkul brpe smpai pkul brpe?

13 Balas

Kat KK sy, Dr suruh start 28w, 9am to 9pm. Selalunya baby sy akan complete 10 kicks around 2pm to 3pm. Lepas Dr observe baby punya track, Dr kata kalau by 2pm baby hanya gerak 3,4 kali (which is tak normal ikut rutin baby mcm sebelum2 ni), terus pergi hospital utk check takut baby ada apa2.

Start 28 weeks ke atas. Dari pukul 9 am sampai 9pm. Tapi nurse ada pesan, sampai pukul 7 pm tak cukup 10, terus pergi hospital. Kalau sampai pukul 4 tak cukup 10, buat lah something minum air sejuk ke makan aiskrim ke. Gitulah nurse pesan ke saya

28 weeks... 9pg hgga 9pm nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉 https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7

mcm saya start 29 minggu dari 9am to 9pm saya kira dari jam 9am cukup 10 gerakkan jam 3pm or 4pm dah selesai kira

Depend On Klinik.. Ada Yang 28 Minggu.. Macam Klinik Saya 30 Minggu Baru Nurse Suruh Start Kira 😊

start 28minggu..kira dari jm9 pagi sampai 9mlm..tapi biasanya petang jam 6 gitu dah cukup 10 gerakan

depends on kkia for me the nurse ask to count when I was 27weeks. start from 9am to 9pm

Depends anak kberapa.. Normally 5months plus.. Malam mesti active

28weeks start kira bb kick. dr 9am-9pm mesti cukup 10 kick

28 weeks, 9am-9pm. selalunya pukul 10.30am dah settle 🧸

4y ago

sebab baby aktif start pukul 5pagi - 11pagi. pastu dia tidur 😂