milk leaking sebelah

Start 18w saya perasan yg saya dah start leaking milk dari breast and nurse pesan jangan usik just keep bersihkan puting..tapi now dah 22w still ada leaking tu cuma all this while sebelah je tau..betul2 basah berpeta..sebelah lagi kering je..so saya nak tahu, yg sebelah kering tu tersumbat ke? Apa cara nak buang sumbat tu?

1 Balas

Insyaallah tak sumbat . Tak semua mommy keluar susu masa mengandung . Selalunya pun baby dah keluar pun susu still tak keluar hari first tu . So tu normal . Tapi kalau betul sumbat ke apa , nanti masa pantang , masa berurut , bidan mesti pandai urut bagi susu lancar , so boleh minta bidan urut