payudara lembut & kurang

hi semua, ada sesiapa tak yg pernah mengalami situasi mcm sy ni. mula2 payudara sy dua2 byk susu tp sbbkan puting sblh tak timbul so baby menyusu sebelah je, sebelah tu sy pam. tp skrg payudara yg tak aktif tu lembut je & susu pn pling byk 1oz je kluar. size pun dah tak sama dah. sy ikhtiar dah beli milk booster tp payudara tu still lembut je. baby pun sy dah bg menyusu je dkt payudara sebelah ni utk rangsangkan smula.

2 Balas

Sis berapa kerap susu kan baby? Klo kerap insyAllah yield susu akn meningkat.. or sis cuba pump

5mo ago

sy tak track berapa kerap tp baby mmg paling lambat pn 2 jam akan menyusu, kalau tak mmg stiap jam. lgpn sy mmg selalu df drpd bg yg sy pam. cuma tu la sy df yg belah kanan je, belah kiri tu kurg. selalu sy akan pam yg kiri. tp itu la lama2 sblh kiri tu kurg. skrg sy tgh ikhtiar df yg kiri wlupn nipple tu ssh nak kluar tp takut baby x puas menyusu sbb sy tau susu belah kiri sngt2 sikit :')